ULTIMA ORA:

BannerNewsBuzauCityEmisiuni2


Adevaruri_interzise_mic_News_Buzau 

EDITORIAL

pivnita 2În comuna Merei, în punctul numit „La Musceleanu între vii“, poate fi vazută o movilă de pământ, care ascunde o pivniță medievală, cel mai probabil datată, după tehnica de construcție, finalului de veac al XVII-lea, aparținând stilului arhitectural al epocii brâncovenești. Din nefericire, deși se află pe lista monumentelor istorice și ar trebui să beneficieze de protecție și de încadrarea ei într-un program de restaurare sistematic, cu toate că au existat semnale repetate în ceea ce privește starea de colaps în care se află, nu au existat demersuri în măsură să fie reabilitată ca monument istoric și să poată fi încadrată, așa cum este firesc, în circuitul turismului cultural, dar și a turismului oenologic.

secretul comercialNu știu de ce, dar suntem bântuiți tot mai des de un concept pe care nu mai este nevoie sa îl demonstram. Este vorba despre secretomania bine camuflată in panza deasa pe care o țesem in jurul unui adevăr. Un adevăr pe care îl negam si in jurul căruia îngropăm anumite informații de interes public.

raport Mircea Diaconu BuzauOrganizarea rețelei - Rețeaua națională de repere ale civilizației spațiului românesc a fost instituită printr-un act normativ, aflată sub controlul Parlamentului / Guvernului, cu finanțare directă de la bugetul de stat pe baza unui plan anual de activități, cu obligativitatea verificării financiare periodice.

travel 2Promovarea turistica din aria geografica mentionata poate fi realizata prin integrarea in paleta turistica a unor obiectivelor de patrimoniu demne de a fi promovate precum: manastirea fortificata Bradu, manastirea fortificata Berca, ansamblul arhitectonic nobiliar Conacul Candestilor,

ziaristi batuti botO carte de permanent actualitate este cea a ziaristului Mălin Bot, intitulată "Ziarişti ameninţaţi, ziarişti bătuţi", apărută în 2004. Este o carte care divulgă mecanismele intimidării, ale arsenalului de atac psihologic şi fizic, puse în scenă de către nababii politicului sau de către cei ai economiei subterane, contra acelor ziarişti care spun adevărul şi care, prin investigaţii, scot la iveală cine sînt şi cum acţionează demonii tranziţiei. Şi la ce bun?

Icoana necanonica vs canonicaMotto: “Teolog este cel ce se roaga cu adevarat si se roaga cu adevarat cel care ste intr-adevar teolog.” - Evagie Ponticul

Teologul rus, Vladimir Losky spunea despre gandire teologica ca: “ea este menita sa predispuna la preamarire si sa exprime contemplatia”. Deci, trebuie sa ne ferim “ ca ea sa devina o evadare din “constrangerea” necesara rugaciunii si sa inlocuiasca taina traita in tacere cu scheme mentale, desigur, usor de aplicat, si a caror folosire poate sa incante, dar care sunt, in ultima analiza, lipsite de continut”.

art spielgMaus nu este tocmai o carte obişnuită. Maus este prima bandă desenată, care a primit un Premiu Pulitzer, în 1992, reuşind, prin intermediul benzilor desenate, să facă radiografia terorii naziste din lagărele de concentrare din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

1916 razboiParticiparea Romaniei la razboi s-a dovedit realmente o aventura. Spiritul de responsabilitate care era asteptat din partea elitelor noastre politice nu numai ca nu s-a situat la parametrii optimi, mai mult acesta a lipsit cu prisosinta. O serie de erori in gestionarea operatiunilor militare cat si inconstienta de a duce in razboi o tara total nepregatita a fost in masura sa duca in cele din urma la dezastrul final.

la verite 2Diversitatea discursului în presă şi, în genere, diversitatea discursului în societate, este semnul nu doar al libertăţii democratice de exprimare, ci şi al spiritului societăţii civile active. Contextul societăţii româneşti post-decembriste a permis apariţia mai multor tipuri de discurs în raport cu societatea.

AVENGERS RomaniaPe cand suntem bombardati cu tot felul de eroi mai mult sau mai putin reusiti, din import, iata ca romanii au si ei o echipa “AVENGERS”, in varianta neaosa. Ce este culmea, acest proiect: ”Avem și noi super eroi”, nu a fost promovat de vreun profesor/scoala din tara sau de vreo societate sau companie romaneasca ci de…”Pepsi Refresh”.

sfantul asteaptaOare de ce România a fost prima ţară est-europeană în care regimul comunist a reuşit să îşi asigure controlul absolut? De ce nu la vecinii noştri maghiari, polonezi sau cehoslovaci? De ce la noi, unde am avut un stat constituţional rămas neatins de ocupaţia germană? Ale naibii tancuri şi baionete sovietice!

tot inainteDin ce material se putea, oare, confecţiona elita politică     post-decembristă, dacă nu din comunişti reformaţi şi activişti din eşaloanele inferioare ale fostului PCR?! Marile nume ale statului imediat post-decembrist nu erau, oare, nume ale unor foşti tovarăşi?!

evaluare istorie scoalaO evaluare corectă a trecutului istoriei recente a României, în speță, a istoriei comunismului, rămâne pe mai departe un deziderat de importanță majoră, mai ales în situația în care tânăra generație este victima influenței unor vechi mentalități încă existente, care umanizează trecutul totalitar și reclamă pe mai departe nostalgiile în raport cu Vechiul Regim.

Momentul zilei

TV NEWS BUZAU Tocatorul de stiri Fara mila si prejudecati O ALTFEL DE REVISTA A PRESEI buzoieneSaptamana plina pentru presa buzoiana: examene picate la Politia Locala de catre fosti “papa-lapte” din SRI, DGA, DIPI, “PIPI” si alte organizatii capusa ale statului. Avem “material” de tun pentru o altfel de revista a presei: cavoul lui Donald Tom din Cimitirul Eroilor, aspectul jalnic din parcurile si de pe strazile buzoiene, imprumutul Primariei tintesteanului sef pe zeci de ani – buzoienii si copiii lor indatorati, scandalul de la Evidenta Populatiei Buzau, la 2 ani de PNL – conferinta Bebe Ionescu & CO, ALDE - migrarile politice de la PMP si cheia de la sediu ascunsa de un consilier, probleme la DGASPC (BECENI) si multe altele.

Donald TOm la gogosi 2018 News Buzau 1.jpgAVEM OCHI PESTE TOT! NEWS BUZAU VEDE SI AUDE TOT! Dupa ce s-a enervat putin mai mult si a tipat la consilierul Barbu, in cadrul sedintei CLM de indata din 13 iunie a.c., Donald Tom s-a dus in Dragaica si s-a racorit cu…gogosi.

hotel coroana LA VANZARECat de prosti suntem si cat de smecheri sunt ei? Cine? Vedeti si voi in imaginea alaturata si trageti concluziile. Chiar in buricul targului, incep sa se vand cladirile istorice, reprezentative pentru Buzau. Acum BUZAUL SE VINDE LA BUCATA CHIAR SUB NASUL LUI DONALD TOM.

ABANDON MASINA BUZAU 2018 News BuzauAm zis mereu ca toti cititorii News Buzau sunt mai inteligenti ca ai altora…chiar daca prostii sunt multi…! J Iata ce am primit pe adresa redactiei de la R.G.

Pomelnic Biserica politicaAm zis mereu: “Mare iti e Gradina Doamne si tot mai multi ii sar gardul”! Din seria: Sa blestemam cu spor: azi – “Pomelnicele politice”. La o Biserica, cineva a intalnit astazi urmatorul “Pomelnic”: la rubrica “Vii”: Lucian, Klaus, Codruta, cu toti ai lor…si la “Morti”: Dragnea, Tariceanu, Toader, Iordache, cu toti ai lor…

dada tomaCentenar 1918

Edilul face concurenta trecutului ceausist

Toma Comp.

Remember pionieri

Elev si tricou – binom ideologic 2018

Actori pentru o piesa neosocialista

Conformism.

1Pregatiri mari pentru Evenimentul Marii Uniri din Buzau…se planteaza flori deja ajunse la maturitate, copacii sunt sprijiniti de… politistii locali care patruleaza mai ceva ca la Primarie, se asfalteaza-n draci…toate bune si frumoase.

rond cu fire BuzauMai multi buzoieni ne-au semnalat faptul ca la intrarea in Buzau, pe asa zis-a Cale a Ero(R)ilor, data drept exemplu de primarul Toma de frumusete si amenajare urbanistica moderna (,,Ceea ce facem aici sper să rămână un exemplu, pentru ceea ce va trebui să facem în acest oraș”) este o bezna de iti intra degetele in ochi.

pOZE gALERIE zIUA vETERANILOR nEWS bUZAUCE NU S-A VAZUT LA EVENIMENT! Ziua Veteranilor serbata la Buzau a adus un pic de culoare si amintire vie printre cei cativa militari veterani ramasi in viata- majoritatea cu varsta de peste 90 de ani. Nu numai ei au atras privirile buzoienilor....vedeti aici un colaj FOTO de exceptie!

maturat parc marggilomanIn fiecare dimineata, cativa batrani matura mizeria lasata de tineri in special, in poate cel mai frumos Parc din Buzau – Marghiloman! Nu stim daca este normal, dar pe langa cateva bancute, buzoieni necivilizati si certati cu bunul simt (probabil melteni) lasa in fiecare seara munti de coji de semnite, mucuri de tigari si alte ambalaje, desi au cosuri de gunoi peste tot.

Buzaul realZilele acestea mai toate retelele sociale sunt invadate de imagini cu lalele si altele de prin parcurile urbei. Din pacate, mai toti parca au orbit la imaginile unui “BUZAU REAL”, ca sa nu mai vorbim de “costurile” acestor imagini a “paharului plin pe jumatate” care ne este livrata fie de oameni naivi, fie de troli platiti pentru asta.

compostoare autobuze buzauMult promisele modernizari de la autobuzele-sicriu (de familie)de la Transbus SA Buzau au ramas “amintiri”, inainte de a se infaptui ceva (desi initiativa pe hartie a fost bugetata serios in CLM Buzau). In loc sa ne modernizam, ne intoarcem in trecut: “E-ticketul” promis a ajuns compostor metalic, facut in “regie PROPIE” – vorba lui nea Gica T. directorasul de la TRANSBUS.

purtator de sacosa toma dragnea buzauVa punem in fata doua imagini cu acelasi subiect: vizita lui Dragnea la Primaria din Buzau. Prima este luata de pe pagina deputatului PSD Marcel Ciolacu (ce apare si in poza) si a doua dintr-un cotidian "loco" - patronat si finantat de Toma. In a doua imagine, a disparut din mana primarului Donald Tom - sacosa ce o tinea pentru Dragnea!

mistere_Buzau_bun_nou_episoade.jpg 

ELCOR 

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE