ULTIMA ORA:

Adevaruri_interzise_mic_News_Buzau 

EDITORIAL

1916 razboiParticiparea Romaniei la razboi s-a dovedit realmente o aventura. Spiritul de responsabilitate care era asteptat din partea elitelor noastre politice nu numai ca nu s-a situat la parametrii optimi, mai mult acesta a lipsit cu prisosinta. O serie de erori in gestionarea operatiunilor militare cat si inconstienta de a duce in razboi o tara total nepregatita a fost in masura sa duca in cele din urma la dezastrul final.

la verite 2Diversitatea discursului în presă şi, în genere, diversitatea discursului în societate, este semnul nu doar al libertăţii democratice de exprimare, ci şi al spiritului societăţii civile active. Contextul societăţii româneşti post-decembriste a permis apariţia mai multor tipuri de discurs în raport cu societatea.

AVENGERS RomaniaPe cand suntem bombardati cu tot felul de eroi mai mult sau mai putin reusiti, din import, iata ca romanii au si ei o echipa “AVENGERS”, in varianta neaosa. Ce este culmea, acest proiect: ”Avem și noi super eroi”, nu a fost promovat de vreun profesor/scoala din tara sau de vreo societate sau companie romaneasca ci de…”Pepsi Refresh”.

sfantul asteaptaOare de ce România a fost prima ţară est-europeană în care regimul comunist a reuşit să îşi asigure controlul absolut? De ce nu la vecinii noştri maghiari, polonezi sau cehoslovaci? De ce la noi, unde am avut un stat constituţional rămas neatins de ocupaţia germană? Ale naibii tancuri şi baionete sovietice!

tot inainteDin ce material se putea, oare, confecţiona elita politică     post-decembristă, dacă nu din comunişti reformaţi şi activişti din eşaloanele inferioare ale fostului PCR?! Marile nume ale statului imediat post-decembrist nu erau, oare, nume ale unor foşti tovarăşi?!

evaluare istorie scoalaO evaluare corectă a trecutului istoriei recente a României, în speță, a istoriei comunismului, rămâne pe mai departe un deziderat de importanță majoră, mai ales în situația în care tânăra generație este victima influenței unor vechi mentalități încă existente, care umanizează trecutul totalitar și reclamă pe mai departe nostalgiile în raport cu Vechiul Regim.

EDILITATE BUZAUPortret provincial pe 1926 ( I ) - Stop cadru - 1926. Iată cum arăta imaginea oraşului Buzău: „Străzile pavate cu bolovani de rîu sunt mai proaste ca în Hîrşova sau Medgidia. În vreme de ploaie, lipsa nu de canalizare, dar de simplă scurgere a străzilor, inundă casele împotmolite, străzile şi oraşul iau aspectul unei comune rurale(…). Buzăul are aspect de oraş în timpul zilei, cînd se lasă seara ai impresia că intri în iad.”

(„Vocea Buzăului”, 10 mai 1926)

din presa adunate 2Rubrica diverse - „Cinematograful „Azuga”. Se poate viziona „Omul invizibil”, după romanul lui H.G. Wells, cu Gloria Stuart şi Claude Reims. Regizorul Whale a semnat şi filmele „Frankenstein” şi „Mumia”. „Cinema Bonciu. „Peştera Morţii”, cu George O’Brien şi Cecilia Parker. Acţiune. Western”

(„Acţiunea Buzăului”, nr. 8, septembrie 1935)

articol cersetori pomanagii BuzauMeseria de pomanagiu stradal devenise o reală industrie, bine înfiptă în cotidianul României interbelice, începînd cu orăşelele de provincie şi terminînd cu Bucureştiul – raiul cerşetorilor. Cu unele diferenţe numerice, oraşele erau populate cu pomanagii profilaţi pe politica lui bogdaproste. Unii cerşeau după cît dădea Domnul, iar alţii, mai hîrşiţi în meserie, aplicau preţul fix. Îşi făcuseră socoteală de un salariu bunicel! Bună tocmeală! Cine nu dădea un leu?! Calicul cu preţ fix aduna, în medie, cam 150 de lei zilnic.

Ziua Veteranilor de RAzboi sarbatorita in Afganistan 27.04.2018În fiecare an pe 29 aprilie este sărbătorită „Ziua Veteranilor de Război”. Militarii Batalionului 30 Protectia Forței "Vulturii Carpaților" aflați în teatrul de operații din Afganistan au dorit să fie alături de veteranii de război din țară, cei care au contribuit la formarea țării așa cum este astăzi.

repere turidtice arhitecturaMulţimea ctitoriilor din veacurile al XVII-lea şi al XVIII-lea aparţin fie unor reprezentanţi ai elitei boiereşti mai vechi, fie unor boieri ridicaţi în funcţii. Elita era înrudită cu cei cărora istoricul Răzvan Theodorescu le atribuia apelativul de „homines novi“, boieri fără ascendenţe prea vechi, dar ridicaţi la mărire de către nişte suverani ce căutau ei înşişi să-şi găsească filiaţii cu vechile dinastii ale principatului.

Cristoiu istorie prefataPoate cativa dintre romani m-au condamnat aratand spre Ungaria si felul cum isi conserva securitatea si valorile ei. Cind ura exista in a analiza o situatie sa nu ai pretentia ca vezi corect. Ungaria vrem nu vrem si-a aparat natiunea. A facut tot ce trebuie pentru a se conserva si a-si aduce in fata profilele de inalta morala in speta eroii ei. Au avut curajul de a se ridica in fata unui imperiu rus in ‘56 pe cind alte tari visau sau erau resemnate. ce a urmat se stie mai putin ca si-au cistigat in demnitate si oricind dictaturilor le va fi teama de ei.

logo primarie 4Cu ocazia prezentarii logoului municipiului Buzau, din data de 5.04.2018, edilul orasului ne face o „introductiune“ magistrala, menita sa ne edifice asupra a ceea ce inseamna un logo pentru urbea noastra. In acest sens, nu putem sa nu citam „memorabilele“ cuvinte rostite: „Buzaul trebuie reconstruit si material, dar trebuie sa il reconstruim si din punct de vedere al brandului.

NEWS BUZAU TE TRIMITE LA CINEMA!cinematograf happy cinema 1250x150

Momentul zilei

dada tomaCentenar 1918

Edilul face concurenta trecutului ceausist

Toma Comp.

Remember pionieri

Elev si tricou – binom ideologic 2018

Actori pentru o piesa neosocialista

Conformism.

1Pregatiri mari pentru Evenimentul Marii Uniri din Buzau…se planteaza flori deja ajunse la maturitate, copacii sunt sprijiniti de… politistii locali care patruleaza mai ceva ca la Primarie, se asfalteaza-n draci…toate bune si frumoase.

rond cu fire BuzauMai multi buzoieni ne-au semnalat faptul ca la intrarea in Buzau, pe asa zis-a Cale a Ero(R)ilor, data drept exemplu de primarul Toma de frumusete si amenajare urbanistica moderna (,,Ceea ce facem aici sper să rămână un exemplu, pentru ceea ce va trebui să facem în acest oraș”) este o bezna de iti intra degetele in ochi.

pOZE gALERIE zIUA vETERANILOR nEWS bUZAUCE NU S-A VAZUT LA EVENIMENT! Ziua Veteranilor serbata la Buzau a adus un pic de culoare si amintire vie printre cei cativa militari veterani ramasi in viata- majoritatea cu varsta de peste 90 de ani. Nu numai ei au atras privirile buzoienilor....vedeti aici un colaj FOTO de exceptie!

maturat parc marggilomanIn fiecare dimineata, cativa batrani matura mizeria lasata de tineri in special, in poate cel mai frumos Parc din Buzau – Marghiloman! Nu stim daca este normal, dar pe langa cateva bancute, buzoieni necivilizati si certati cu bunul simt (probabil melteni) lasa in fiecare seara munti de coji de semnite, mucuri de tigari si alte ambalaje, desi au cosuri de gunoi peste tot.

Buzaul realZilele acestea mai toate retelele sociale sunt invadate de imagini cu lalele si altele de prin parcurile urbei. Din pacate, mai toti parca au orbit la imaginile unui “BUZAU REAL”, ca sa nu mai vorbim de “costurile” acestor imagini a “paharului plin pe jumatate” care ne este livrata fie de oameni naivi, fie de troli platiti pentru asta.

compostoare autobuze buzauMult promisele modernizari de la autobuzele-sicriu (de familie)de la Transbus SA Buzau au ramas “amintiri”, inainte de a se infaptui ceva (desi initiativa pe hartie a fost bugetata serios in CLM Buzau). In loc sa ne modernizam, ne intoarcem in trecut: “E-ticketul” promis a ajuns compostor metalic, facut in “regie PROPIE” – vorba lui nea Gica T. directorasul de la TRANSBUS.

purtator de sacosa toma dragnea buzauVa punem in fata doua imagini cu acelasi subiect: vizita lui Dragnea la Primaria din Buzau. Prima este luata de pe pagina deputatului PSD Marcel Ciolacu (ce apare si in poza) si a doua dintr-un cotidian "loco" - patronat si finantat de Toma. In a doua imagine, a disparut din mana primarului Donald Tom - sacosa ce o tinea pentru Dragnea!

primar buzau toma beatApucaturile vechi nu se uita....Donald Tom a recidivat! Este beat mort la Restaurantul Armatei de pe Bulevardul Garii din Buzau (RMB). Sursele noastre, care l-au fotografiat in ipostaze jenante, spun ca este in stare de ebrietate de prin jurul orei 14:00, alaturi de unii din gasca lui. Lucrurile nu se opresc aici: urla ca el e "stapanul orasului" si ca vrea sa demonstreze asta conducand beat Dusterul alb al primariei Buzau.

Momente amuzante iarna News BuzauLa Buzau a fost Cod Portocaliu de ninsori si viscol, dar, asa cum le sta bine romanilor, in cel mai aprig moment, ei sunt veseli si inventivi. De fapt, istoricii cred ca aceasta trasatura a romanilor - veselia, hazul de necaz (vezi povestile despre "Pacala") a salvat acest neam de la disparitie. Puterea vindicativa a rasului e prezenta peste tot! Iata cum in cateva fotografi surprinse de News Buzau se vede cu prisosinta ceea ce am afirmat mai sus.

Brad De PasteSalba de saltimbanci flausati de serviciu din jurul lui Donald Tom i-au insuflat acestuia ideea ca Pastele trebuie sa aibe Brad, ca de Craciun. Drept urmare, Tintesteanu sef a lasat bradul de la Sarbatorile de iarna din Crang si de...Pasti. Ce naiba, daca el gandeste asa, toata lumea trebuie sa se conformeze, altfel da drumul la WIFI de 5,5 G din Parcul Crang si ii face pe toti cei care viziteaza padurea - fericiti, cu creierii prajiti...asta daca nu cumva au deja mintile sucite de la Facaletul Centenar de prostie.

ridicare masina BuzauUrbis Serv si Politia Locala Buzau continua ridicarea masinilor parcate neregulamentar in municipiu. Astazi, un sofer ce isi parcase ilegal masina, pe Bulevardul Unirii din municipiu s-a trezit ca autoturismul sau este in...aer!

 

kaprun austriaIn orice situatie grea, conducatorul unei obsti trebuie sa fie prezent si in fruntea tuturor, dar cum Donald Tom are figura de “miliardar de carton” (sau de “tzaran cu mertzan”), nici ca-i pasa de problemele stringente ale urbei (reamintim ca a lipsit de la CLM, sunt probleme cu electricitatea in oras, cu drumurile,cu numita Compania de Apa si altele).

mistere_Buzau_bun_nou_episoade.jpg 

ELCOR 

ziare
Qr Code
URMARITI-NE PE YOUTUBE - QR CODE